Over ons

Ken je van die mensen die maar niet uitgepraat raken over hun beroep

Wij Nadieh Cuijpers & Lorie Riegelsberger leerde elkaar in 2017 kennen tijdens de kennismakingsdagen van onze nieuwe baan. Lorie kwam uit de Verenigde staten en ik woonde op Curaçao en werkte op een Nederlandse privéschool. Voor Lorie waren het de eerste weken op Curaçao, mijn vierde jaar op het eiland was net begonnen. We raakten in gesprek en merkten al snel dat we veel raakvlakken hadden op werkgebied. Het stond voor ons alle twee op jonge leeftijd al vast: we worden later leerkracht. Misschien dat dit onze band zo snel zo sterk heeft gemaakt.

Gedeelde passie voor het onderwijs

We hebben beiden een enorme passie voor het onderwijs en raken hier ook maar niet over uitgepraat. We delen niet alleen onze meningen en ervaringen, maar ook de kennis opgedaan uit boeken, cursussen, podcasts en onderzoeken. Tijdens onze gesprekken worden problemen of uitdagingen besproken, en als vanzelf gaan we op onderzoek. Vervolgens delen we onze kennis en bundelen dit. We reflecteren en gaan net zolang door totdat we de oplossing hebben gevonden. Hierdoor staan we samen in het proces maar hebben we altijd iemand die het van buitenaf kan bekijken: er is namelijk maar een van ons die volledig in het proces zit.

Van Verschillende Achtergronden naar een Gedeelde Missie in Onderwijs

In tegenstelling tot de passie die we volledig delen, is onze achtergrond totaal verschillend. We zijn opgegroeid in verschillende schoolsystemen en hebben onze opleidingen op een andere manier doorlopen. Door zoveel met elkaar te praten creëren we ons eigen systeem; we combineren het beste van beide en gebruiken dit in het werkveld. Graag willen wij onze kennis met meer mensen delen, en meer kinderen en jongeren de kans geven om kennis te maken met een combinatie van deze twee werelden. Hieruit is het idee ontstaan om online lessen, projecten en hulp aan te bieden. We werken volledig vanuit deze visie en helpen elk kind op een manier die het best bij hem of haar past.

Benieuwd hoe Project Based Learning jouw school kan helpen?