fbpx

Populaire projecten

Vorige slide
Volgende slide

Projecten ter voorbereiding op PBL - duidelijk stappenplan

Projecten vanuit een open hoofdvraag - open eindproduct.​

Succesverhalen van andere scholen

Het Assink Lyceum

Ik ben erg enthousiast over het project. Het was een welkom project vooral omdat de lessen digitaal moesten worden gegeven. Ik merkte dat de dia’s samen doorlopen werden en hierdoor een betere samenwerking ontstond. Het creatieve gedeelte was ook erg leuk en welkom, mooi om te zien dat alle vakken samen komen in één project.
 
Wat een gaaf project! Ze zijn nog steeds er mee bezig en vooral bij het ontwerpen bloeien enkele leerlingen helemaal op. Ze zijn nu in de afrondende fase en sommigen zijn al met lego iets aan het bouwen. En ze moeten een PowerPoint presentatie geven en daar zijn enkele groepjes ook al mee bezig, ik vind het zeker wel een succesvol project.

CAPS - International School

De leerlingen hebben een enorme groei laten zien binnen de onderdelen autonomie, planning, intrinsieke motivatie, samenwerken en computervaardigheden.

De groep heeft een projectleider gekozen en die heeft de groep verdeeld in teams. Elk team nam zijn taak serieus en de projectleider zorgde ervoor dat er elke 15 minuten een update kwam zodat iedereen op de hoogte was van de stand van zaken. Dit maakte de leerlingen ook bewust van het feit dat ze afhankelijk zijn van elkaar.

 

Leerlingen die afwezig waren namen deel middels Google Meet; dit deden ze vanuit intrinsieke motivatie. Ze namen via de e-mail contact op en zorgde er voor dat ze vanuit huis toch mee konden werken. Deze leerlingen zaten vooral thuis vanwege verplichte quarantaine.

 

Een geweldig leuk project wat er voor heeft gezorgd dat de leerlingen veel zelfstandiger werken, kritisch denken en trots het eindproject presenteren.

Op zoek naar een specifiek project?

Plaats een suggestie of neem contact met ons op voor een op maat gemaakt project.

Volg ons

Uniek Onderwijs – Den Haag

+316 2838 0555 | info@uniekonderwijs.com